Tradition vs mobilitet

Det ska bli intressant att följa utvecklingen på de traditionstyngda högskolorna när det gäller mobil teknik. Kommer lärarna att gå med på att deras kursmaterial och föreläsningar görs tillgängliga via Internet?

Apple har sedan några år lanserat i USA något de kallar för iTunes U. Detta har nu även lanserats i Sverige. Det fungerar som podcasts, dvs. bilder, video, musik, mm kan användas för att göra presentationer eller föreläsningar mer lättillgängliga.

Se här på iTunes U:s hemsida.

Det är inget nytt att föreläsningar görs tillgängliga som podcasts. Det som är nytt är att man via iTunes enkelt kan söka rätt på och få gratis tillgång till undervisning från de universitet runt om i världen som lagt upp material. Och det är många, framför allt från USA och England. Vad sägs om en fysikföreläsning  med Nobelprisvinnaren Douglas Osheroff från Stanford, eller lyssna på en presentation på tyska om vulkanologi från Ludwig-Maximilians universitet i Munchen? 

Än så länge är det inget svenskt universitet med i listan, men jag såg ett från Norge. Jag tror inte det kommer att komma hela kurser denna vägen, men visst material borde kunna läggas ut. Om inte annat så kan de bli aptitretare som får tittarna att vilja ha mer.

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: