Ytterligare exempel på gratis program

Det finns en hel del program som är gratis som demo-version, men nackdelen är att de ofta har någon form av begränsning och efter vanligtvis en månad så måste man köpa rätten att fortsätta använda det. Det finns även program som är en enklare version än den som säljs, men fullt användbara. Här är ett par exempel:

WordWeb – är ett engelskt lexikon, dvs ger förklaring på engelska. Det finns även möjlighet att få uppslagsordet uppläst. Aktiveras med ctrl + höger musknapp. För att komma till nedladdningssidan, klicka här!

Fördelen med att ladda ned är att du har tillgång till ordboken även off-line. Om du inte vill ladda ned något program och har ständig tillgång till internet, pröva ”tyda.se”, där du har eng-svensk, svensk-eng översättning, kan få ordet uppläst och ordprediktionsstöd (bra om du är osäker på hur ett krångligt ord stavas) och även ”gissning” av vilket ord du egentligen menar om du stavat fel så den svarar att ordet inte finns.

Cayra – är ett mind map program eller program för att skapa tankekartor.  För att ladda ned, klicka här!

Engelska talsynteser – det finns flera gratis talsynteser, exempelvis NaturalReader, och ReadPlease. Jag har inte prövat dem själv men tar gärna emot kommentarer om du testar.

Det var ett par exempel. Jag återkommer med fler tips så småningom.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: