Nya iPad HD (iPad 3)

Jag vet inte om ni har hört det, men här hos mig surrar det i luften av förväntan inför den nya iPad 3 (ska heta iPad HD) som nu har lanserats (börjar säljas i USA 16 mars).  Nuvarande iPad 2 används flitigt i skolor och särskolor med mycket gott resultat, till en del beroende på att det finns en hel hög med bra applikationer till den  som kan användas för elever i behov av särskilt stöd. Det finns exempelvis för elever med dyslexi, olika DAISY-spelare, Skolstil, Dragon Dictation, AudioNote och iTranslate.

Några applikationer som skulle varit bra för elever med dyslexi går inte att köra i iPad 2 på grund av kameran, den har 0,7  megapixel. Ett exempel på ett sådant program är skannerprogrammet Prizmo.

Den nya iPad  har 5 megapixel (som iPhone 4 har). Det är för tidigt att avgöra vad detta innebär för möjligheten att köra Prizmo. I dag (med iPad 2) är det svårt att ta ett foto av tryckt text och få det tillräckligt skarpt för att Prizmo ska klara av att OCR-omvandla det tagna kortet till text som är läsbar för talsyntesen. Jag vet att det inte varit helt enkelt med iPhone 4 heller. I iPhone 4S, som har 8 megapixel, har det fungerat riktigt bra. Som sagt det återstår att se hur det går.

För att läsa mer om Prizmo, klicka här!

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: